Αθήνα 2004

Αθήνα 2004Η δική μας αφίσα!
Ένα κλαδί ελιάς, ο περίφημος κότινος, το έπαθλο των αθλητών και σύμβολο της ειρήνης, μαζί με το μπλε του ουρανού που «αγκαλιάζει» το τιρκουάζ της θάλασσας.
Υπέροχη έμπνευση, μίνιμαλ δημιουργία.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 108 χρόνια και η Αθήνα φιλοξένησε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου από τις 13 μέχρι τις 29 Αυγούστου 2004.
 
Συνολικά έλαβαν μέρος 10.625 από 201 χώρες καθώς για πρώτη φορά ήταν παρούσες όλα τα κράτη που διέθεταν Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Διοργανώθηκαν 301 αγωνίσματα, ένα περισσότερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σύδνεϋ το 2000. Η τηλεθέαση σημείωσε νέο ρεκόρ καθώς 3,9 δισ. άνθρωποι είχαν πρόσβαση στην τηλεοπτική κάλυψη (έναντι 3,6 δισ. το 2000 στο Σύδνεϋ).

Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) έγινε ένας μεγάλος αριθμός αθλημάτων, ενώ τα υπόλοιπα διεξήχθησαν στα προάστια της πόλης αλλά και στην Αττική. Το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο. Μασκώτ της διοργάνωσης ήταν ο Φοίβος και η Αθηνά, εμπνευσμένες από το αρχαίες "δαίδαλα" που ήταν κούκλες και εκτός από τις λατρευτικές χρήσεις που είχαν ήταν επίσης και παιχνίδια.

Η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, δεν μπορούσε να μην συνδυαστεί με την διοργάνωση αγωνισμάτων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τον τόπο στον οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί. Ετσι έγιναν τα αγωνίσματα της τοξοβολίας από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου, ο τερματισμός του Μαραθωνίου των γυναικών στις 22 του Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα, ο τερματισμός του Μαραθωνίου των ανδρών.
 
Κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγένθυση