Αγαπώ τον Αθλητισμό - Kids’ Athletics

Χρήσιμες πληροφορίες   
   

Διαβάστε τα μηνύματα
των παιδιών
 

 

Διαβάστε εδώ τα μηνύματα των παιδιών απο το πιλοτικό πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία

http://data.axmag.com/http://www.minedu.gov.gr/Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.
Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα (2011), το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 915.000.000 Ευρώ, με περισσότερες από 2.000 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 95 κράτη ανά τον κόσμο.


Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου εμπνεύστηκαν και ίδρυσαν το 1999 ο Παύλος και η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου.

Ο σκοπός του Ιδρύματος είναι πολυδιάστατος και επικεντρώνεται στην προβολή της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, στην προαγωγή της εκπαίδευσης, στην ανάληψη και υποστήριξη δράσεων που αφορούν λιγότερο προνομιούχα άτομα και κοινωφελείς φορείς.

Το Ίδρυμα αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τρεις κυρίως τομείς: Στον εμπλουτισμό και στην ενίσχυση του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην υποστήριξη κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων και στην προώθηση της απασχόλησης στην ακριτική Θράκη.

Κεντρικό πόλο δραστηριοτήτων του Ιδρύματος αποτελεί το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το έργο της αγάπης του ζεύγους για τον ελληνικό πολιτισμό και της έγνοιας του να παραμείνει η πολιτιστική μας κληρονομιά στην Ελλάδα. Η αγάπη αυτή τους οδήγησε στο να δωρίσουν την πολύτιμη συλλογή τους στο Ελληνικό Κράτος το 1972 και να ιδρυθεί το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.
http://www.pakanellopoulosfoundation.org


"Εάν καταφέρουμε να έχουμε ειρήνη για 16 μέρες, τότε ίσως μπορούμε να την έχουμε για πάντα."
http://www.olympictruce.orghttp://www.segas.grΤηλέφωνα επικοινωνίας
:

2107522984 - 6

Υπεύθυνες κρατήσεων:
Παναγοπούλου Ντενίζ
Σαμπατακάκη Παναγιώτα

Fax: 210 7526386
Emailinfo@panathenaicstadium.gr 

Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.
Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με την παροχή στους μαθητές/τριες στοιχείων για την ιστορία του Σταδίου που τους δίδονται με το σύστημα αυτόματης ξενάγησης και η γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού γίνεται βιωματικά με ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα.

Στους μαθητές που επισκέπτονται το Στάδιο τίθεται στην διάθεση τους ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ακουστικής ξενάγησης που τους παρέχει την δυνατότητα να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την υπερδισχιλιετή ιστορία του. Μετά το πέρας της ξενάγησης τους, οι μικροί μαθητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και αποκτούν την γνωριμία τους με τα αθλήματα του στίβου.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.
Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα.

Διεξαγωγή προγράμματος

Το πρόγραμμα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 9:00-11:00 ή 11:00-13:00).

Για το σχολικό έτος 2010-11 ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2011 και λήξης η 20η Μαίου 2011. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Προγραμματισμός επισκέψεων

Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ.-13:00 μ.μ., με τις κυρίες Ντενίζ Παναγοπούλου και Παναγιώτα Σαμπατακάκη στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7522984/6.

Κανόνες

• Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στο χώρο με κατάλληλη αθλητική ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια. Θεωρείται απαραίτητο οι μαθητές να έχουν καταθέσει στο σχολείο που ανήκουν το «δελτίο υγείας μαθητή» που προβλέπεται από το νόμο για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Τα σχολεία αφού προγραμματίσουν την επίσκεψη τους και γίνει η κράτηση της ημερομηνίας της επίσκεψης τους στο Στάδιο, θα πρέπει να αποστείλουν με φαξ στο 210 7526386 την ονομαστική λίστα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και τα ονόματα των συνοδών τους δέκα (10) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
   • ένα μπουκαλάκι νερό
   • ένα καπέλο για τον ήλιο και…
   • να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η κατανάλωση αναψυκτικών τροφίμων και τσίχλας εντός του Σταδίου

• Στον χώρο του σταδίου παρευρίσκεται ιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού έκτακτου περιστατικού.

Ακύρωση επίσκεψης

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε ή να αναβάλλεται την επίσκεψη σας, παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε με την γραμματεία του Σταδίου το συντομότερο δυνατόν ώστε η ώρα σας να διατεθεί σε άλλο σχολείο
Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, παρακαλείσθε όπως πρώτα επικοινωνείτε με την γραμματεία του Σταδίου. Σε περίπτωση που χρειαστεί να αναβληθεί η επίσκεψη σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε για τον επαναπρογραμματισμό της

Πιλοτικό πρόγραμμα 2010

Στο πιλοτικό πρόγραμμα που έγινε απο τις 26 Απριλίου-21 Μαίου 2010, σε συνεργασία της ΕΟΕ με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και διεξήχθη υπό την αιγία της ΔΟΕ, συμμετείχαν 2.300 παιδιά απο 40 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Παναθηναικό Στάδιο και να μάθουν την ιστορία του.

 
Κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγένθυση