Νέα & Ανακοινώσεις

Μήνυμα από το Παναθηναϊκό Στάδιο για την κλιματική αλλαγή
Ισχυρό μήνυμα εξέπεμψαν οι Αθηναίοι πολίτες μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, καθώς με πρωτοβουλία του Connect Athens και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σημειώθηκε ρεκόρ Γκίνες στον περιβάλλοντα χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Περισσότεροι από 5.000 Αθηναίοι βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο και κατάφεραν να καλύψουν μια έκταση 357,5 τ.μ. με ανακυκλώσιμα υλικά (χρώματος άσπρου - μαύρου) «γεμίζοντας» το λογότυπο του εν λόγω φορέα.

Παρόντες στο σημαντικό αυτό εγχείρημα ήταν μεταξύ άλλων οι Ολυμπιονίκες Πηγή Δεβετζή και Γιώργος Τζελίλης, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου, ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Νικόδημος, η Action Aid, ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το σώμα Ελλήνων Προσκόπων και εκπρόσωποι των εταιρειών Lets do it Greece, Ethelon, Caritas, Second hand και Aiesec (ανταλλαγή νέων φοιτητών). Την ΕΟΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Γιώργος Αλικάκος.

Από τις 8 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα το εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε παρουσία μηχανικού και 6 μαρτύρων. Όπως απαιτεί η αρμόδια επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να πιστοποιηθεί το επίτευγμα. Το τελευταίο κομμάτι συμπλήρωσαν η Βασιλική και η Μαρία ηλικίας 4 ετών.

Αναφερόμενος στην επίτευξη της προσπάθειας ο συντονιστής της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ Νίκος Μπαλτάς, δήλωσε: «Τώρα που τα καταφέραμε, αισθάνομαι ανακούφιση, μεγάλη χαρά και τεράστια ικανοποίηση. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, που εδώ κι ένα μήνα εργάζεται νυχθημερόν, τα μέλη μας, τους εθελοντές μας και τους φορείς που συνέδραμαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Όπως βεβαίως, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς το εγχείρημα έγινε υπό την αιγίδα της και τις εταιρείες που μας υποστήριξαν. Εξίσου σημαντικό είναι και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε "Φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στην έννοια της ανακύκλωσης" δεδομένου ότι στην σημερινή προσπάθεια, έδωσαν ενεργά το "παρών" 10 δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Αθήνα. Επόμενος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διαδώσουμε το μήνυμα του connect Athens. Σε λίγες εβδομάδες δημιουργείται ένα νέο connect στην Φιλαδέλφεια και σύντομα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Θέλουμε να αφυπνίσουμε και να ενώσουμε τα νέα παιδιά της πατρίδας μας».
Σχετικές Εικόνες
  • Μήνυμα από το Παναθηναϊκό Στάδιο για την κλιματική αλλαγή