Νέα & Ανακοινώσεις

Παρουσίαση της λειτουργίας του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου σε ημερίδα της Βρεταννικής Πρεσβείας
Με απόλυτη επιτυχία παρουσιάστηκε, ύστερα από σχετική πρόσκληση, παραστατικά και με ακριβή στοιχεία, η λειτουργία του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου μετά το άνοιγμά του το 2010 στο κοινό, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε ημερίδα που διοργάνωσε στην έδρα της η βρετανική πρεσβεία με θέμα «Ανάπτυξη και Αειφορεία Μουσείων και Χώρων Πολιτισμού».
Την ΕΟΕ που έχει και την ευθύνη του χώρου, εκπροσώπησε ο κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο οποίος και προέβη στη παρουσίαση αυτής ακριβώς της αξιοποίησης που μέχρι σήμερα έχει να παρουσιάσει υπέροχα αποτελέσματα και βέβαια εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρέστη και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας που τόνισε:
«Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μια μεγάλη εμπειρία, μια εμπειρία χειραφέτησης των πολιτιστικών χώρων».
Ευτυχές παράδειγμα αποτελεί το Παναθηναϊκό Στάδιο που αμέσως μετά το άνοιγμά του στο κοινό, άρχισε να αποφέρει έσοδα και παράλληλα να μετατρέπεται σε τόπο επίσκεψης περίπου 500.000 τουριστών, Ελλήνων και ξένων και κατ’ επέκταση σε τουριστικό προορισμό της Αθήνας.
Ο κ. Φυσεντζίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομιλία του:
«Αρχικά, για να φθάσουμε στην επιτυχία του εγχειρήματος, καταρτίσαμε στην ΕΟΕ ένα σχέδιο που είχε στόχους, βήματα και μετρήσιμους μηνιαίους και ετήσιους δείκτες επισκεψιμότητας» τόνισε το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προχώρησε στη συνέχεια σε ανάλυση και παρουσίαση εκείνων των στοιχείων που οδήγησαν στη λαμπρή αξιοποίηση του ιστορικού σταδίου όπου το 1896 φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Στην εκδήλωση έγιναν ακόμα παρουσιάσεις από διάφορους προσκεκλημένους, Βρετανούς ειδικούς, όπως για παράδειγμα την κ. Άννα Έιβις, διευθύντρια του τμήματος Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού της Μ. Βρετανίας καθώς και του πρώην Υπουργού Πολιτισμού κ. Σταύρου Μπένου σε πλούσια θεματολογία.
Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο και η περιήγηση στο εσωτερικό του πραγματοποιείται με αυτόματο σύστημα ακουστικής ξενάγησης σε δέκα γλώσσες.