Νέα & Ανακοινώσεις

To Παναθηναικό Στάδιο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας

 

Το Παναθηναϊκό στάδιο άνοιξε και φέτος τις πύλες του, προκειμένου να υποδεχθεί  μαθητές από τα σχολεία όλης της χώρα, που θα πάρουν μέρος στο   «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids Athletics », το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΚ και την ΕΟΠΕ, για 4η συνεχόμενη σχολική χρονιά.
Στην πρώτη μέρα τους προγράμματος συμμετείχαν παιδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου και το 3ο Αθήνας. Τις προσπάθειες των μικρών παιδιών παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, ο αναπληρωτής ταμίας και κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου,  Μιχάλης Φυσεντζίδης, και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896 - μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης - ώστε να γνωρίσουν κατά την περιήγησή τους κάθε γωνιά του Σταδίου και να ενημερωθούν για τη μακραίωνη ιστορία του. Παράλληλα να έρθουν πιο κοντά μέσω της εξάσκησης στα αγωνίσματα του στίβου, το μπάσκετ και το βόλεϊ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, από την Α' ως την Γ' Δημοτικού και από την Δ' ως την ΣΤ' Δημοτικού. Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό - Kids' Athletics» θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και θα είναι διάρκειας δύο περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 9:00-11:00 ή 11:00-13:00).
Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους αναμνηστικών διπλωμάτων.
 
Σχετικές Εικόνες
  • To Παναθηναικό Στάδιο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας
  • To Παναθηναικό Στάδιο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας
  • To Παναθηναικό Στάδιο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας